zondag 25 oktober 2015

Omlandia A2 wint in Winschoten

Uitstapje met Omlandia A2 naar WVV A2

Een uniek doelsaldo van 26-37, knotsgekke uitslagen in positieve zin (18-1 vorige week tegen Noordpool) en jammergenoeg nog meer uitslagen in ietsie pietsie negatieve zin kent Omlandia A2. Gisteren boekte het team desondanks toch haar tweede opeenvolgende overwinning, dit keer tegen WVV A2 in Winschoten.

Een kleine aantekening is hierbij wel op zijn plaats, want gedurende een groot gedeelte van de wedstrijd hebben er een drietal spelers van A1 meegedaan, maar als keeper viel Erwin Bos van B1 in voor het broodnodige evenwicht. Volgens de deskundigen langs de zijlijn deed ook de tegenstander op dezelfde wijze mee aan deze overigens geoorloofde praktijk en dus was er sprake van een correcte wedstrijd volgens de KNVB-reglementen.

De teamspirit bij A2 lijkt ondanks de tegenslagen wel goed te zijn. Met misschien nog wat betere begeleiding en coaching zou er nog wel wat meer uit te halen zijn, maar kennelijk voelt niemand van de ouders of andere Omlandianen zich hiertoe geroepen. Gezien het competitieverloop, na zeven ronden heeft WVV bijvoorbeeld nog maar drie wedstrijden gespeeld, is het ook bij andere clubs hetzelfde enigszins trieste beeld.

Op het veld zagen de toeschouwers in elk geval een enerverende wedstrijd.

Omlandia A2 ging van start met het grootste gedeelte van de basisgroep. Alleen Erwin Bos en Kevin Potgieter deden als gast mee in de beginfase. In de eerste helft zagen we een op en neer gaande wedstrijd van twee redelijk gelijkwaardige teams. Vele kansen wisten ze zich geen van beide te schepppen en speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op het middenveld.

Omlandia was via Kevin halverwege de eerste helft het dichtst bij een voorsprong. In kansrijke positie werd er tot spijt van de Omlandia-aanhang gemist. Bij aanvallen van WVV bleek de verdediging dit keer zijn mannetje te staan en werd het in elk geval geen tegendoelpuntenfestijn zoals in de eerste competitiewedstrijden.

Het moet gezegd worden, er werd met hart en ziel gestreden door het hele team en gevochten voor elke meter. Toch kwam Omlandia A2 zo'n kleine tien minuten voor tijd op achterstand. WVV maakte het via een goede aanval wel van dichtbij af en scoorde de 0-1.

Interim-coach Leo Hoeksema greep in en zette het geheime wapen in. Robert Dijkhuizen naar de achterhoede en Jeffrey Runhart op rechtsvoor. De balans was vrijwel direct goed, maar tot de rust werd er niet meer gescoord.

Gelijkmaker
Omlandia valt via Jeffrey Runhart
Na de rust werden de Omlandia-aanvallen sneller en gevaarlijker. Het resultaat was al snel de verdiende gelijkmaker, omdat Jeroen Brookman vanaf links zijn eerste de beste kans fraai afmaakte.
De wedstrijd was weer volledig open en het spel golfde nu ook weer heen en weer. Achterin was er voor WVV echter bijna geen doorkomen meer aan wat af en toe de nodige frustraties bij sommige WVV-spelers opriep. Gelukkig bleef het op een klein, niet door de scheidsrechter opgemerkt, incident na nog net binnen de sportieve perken.

Omlandia ging ondertussen onverdroten verder met haar jacht op het tweede doelpunt. Dit ondanks soms uitgebluste spelers (slaaptekort) vanwege een FC Groningen-uitstapje naar Tsjechië. Kansen waren er met enige regelmaat, maar de voorzetten waren vaak net even te slordig, in kansrijke positie staande spelers over het hoofd gezien, afstandsschoten op het verkeerde moment en we zagen onnauwkeurige passes en dus bleven doelpunten lange tijd uit.

Diep in de tweede helft, evenals in de eerste helft een kleine tien minuten voor tijd, werd het harde werken van Omlandia dan toch beloond. We zien weer een Omlandia-aanval over links, wat gerommel in de hoek van de 16m, een vallende WVV-speler en Kevin die nu wel profiteert van de kans, die er uit voort rolde en de 1-2 scoort.

De WVV-keeper schreeuwde, alsof de Titanic verging, langdurig moord en brand over het aangedane onrecht, maar het mocht allemaal niet baten. Vanuit mijn positie leek ook alles volgens de voetbalregels te zijn gegaan en gelukkig voor Omlandia A2 oordeelde de scheidsrechter er ook zo over.

Tien spannende minuten volgden nog, maar Omlandia liet zich op vastberaden wijze niet meer het kaas van het brood eten en haalde de toch wel verdiende winst binnen. Gefeliciteerd jongens.