dinsdag 25 augustus 2015

Subliem Omlandia A1 strijdend naar winst tegen WVV A1

'Vijftig tinten grijs' was de lucht bij het begin van de wedstrijd deze 25e augustusavond in Ten
Boer. De lucht al licht zwanger van het vocht wat zeker zou gaan vallen, maar het was bij aanvang nog droog.
De tegenstander van A1 was vandaag het één klasse hoger spelende WVV A1 uit Winschoten. In theorie dus wat sterker.

Het strijdtoneel was veld drie op het Omlandia-complex. Voor de lichtgewichten en snelle jongens net altijd wat lastiger vanwege de vochtige, zware kleigrond en het meestal niet kort gemaaide gras.

De vraag vooraf was of onze jongens de klap van zaterdag al weer verwerkt hadden. Ik kan kort en bondig zijn, want een volmondig 'ja' is het antwoord.

Alleen in het begin oogde het spel van WVV best wel gevaarlijk en hebben ze kansrijke aanvalssituaties weten te scheppen, maar ook Omlandia was vanaf de eerste minuut goed bij de les.

Kansen over en weer

Ietsje te laat werd er begonnen, maar daarom niet getreurd. Omlandia was net als afgelopen zaterdag ook nu weer de eerste ploeg die gevaarlijke aspiraties toonde. Ricardo van Coevorden stuitte na vijf minuten op een laatste blokkade van twee verdedigers. Vlak hierna zagen we toch nog wel een behoorlijke fout in de defensie bij Omlandia waarvan WVV verzuimde te profiteren.

Dat doen ze wel twee minuten later in een korte fase, dat het spel van WVV toch wel dreigender leek dan dat van Omlandia. Goed jagend dwingen ze regelmatig balverlies af en wordt de Omlandia-verdediging onder druk gezet. De beloning volgde in de 14e minuut in de vorm van een echt doelpunt.

Jeffrey Runhart heeft even later al de mogelijke gelijkmaker op zijn voet, maar de bal gaat van dichtbij hard over. Na twintig minuten ziet Kevin Potgieter na een corner zijn kopbal in het zijnet belanden.

Nog steeds was er geen team te zien wat duidelijk het heft in handen had. Weer kreeg WVV twee goede kansen op rij, maar keeper Jurry de Boer en Robert Dijkhuizen voorkwamen een grotere achterstand.
Vlak voor tijd weer pech voor Omlandia. Nu met een kopbal van Melvin Bakkelo op de lat in de 37e minuut en voor de tweede keer een kans voor Ricardo, die in de handen van de keeper knalt. De ruststand bleef 0-1.

Heft in handen

Met Nieck Baljeu in het team en even later ook Nick Oostland nam Omlandia in de tweede helft overtuigend het heft in handen. De druk op de tegenstander nam enorm toe en de toeschouwers zagen een subliem Omlandia A1, dat met grote snelheid over de vleugels paradeerde.

WVV kwam er gewoon niet meer aan te pas. Vlak na rust zagen we de bevrijdende gelijkmaker. Uit een corner pikte Ricardo de bal goed uit de lucht en poeiderde hem hard van rechts schuin in het doel langs de verbouwereerde keeper. Corner na corner volgde, goede kansen voor Robbert Veldman en Nieck Baljeu. De doelpunten hingen in de lucht en in de 65e minuut is het raak. Na de zoveelste corner kan Jeffrey krachtig inkoppen. Omlandia staat op voorsprong, 2-1.

In de 70e minuut lukt het WVV pas eens weer om Jurry te belagen, maar de verdediging stond als een huis en onderschepte nagenoeg elke bal. WVV is machteloos, maar alertheid bij zo'n stand blijft ten alle tijde geboden.

Er zijn wat onnodige irritaties, maar dat wordt goedgemaakt met een technisch hoogstandje van Ricardo. Op sublieme wijze neemt hij voor de tweede keer een bal in en schiet hem weer fraai langs de keeper. Nu nog het teambelang en focus op de eindstand op de agenda zetten en we zijn tevreden.

Nog één keer moest Jurry en de verdediging vreselijk alert zijn, maar beide keren werd goed ingegrepen. WVV was verslagen en Omlandia de verdiende winnaar in een per saldo door iedereen uitstekend gespeelde wedstrijd. Ook de mentale uitstraling was een stuk beter dan zaterdag. Mijn complimenten!

Statistieken Omlandia A1 - WVV A1: (1e resp.2e helft en totaal)

Kansen: 5+6=11 resp. 5+2=7
Corners: 3+6=9 resp. 1+2=3
Doelpunten: 0+3=3 resp. 1+0=1
Efficiency: 27% (goed) resp. 14%