Omlandia B1 wint van kampioen GVAV Rapiditas

Pen en papier. De basis van deze blog.
Omlandia B1 - GVAV Rapiditas B1 dd 11-4-2015

Spring is in the air

Een heerlijke lenteochtend op het Omlandia-complex deze zaterdag 11 april. Thuis in Ten Boer wachten we met smart op de tegenstander uit Groningen GVAV Rapiditas B2. Dit team mocht zich een aantal weken geleden al kampioen noemen, omdat de voorsprong in punten te groot werd voor de concurrentie.
Zestien overwinningen van Rapiditas liggen inmiddels ten grondslag aan het kampioenschap en hieraan kan geen tegenstander tippen. Een verdiend kampioenschap dus en een felicitatie op zijn plaats.
Eén van die overwinningen was de eerste wedstrijd tegen onze jongens. In de slotseconden gingen ze er op 22 november 2014 met de winst (2-1) vandoor, nadat Omlandia grote kansen op een mogelijke winst zelf eerst had laten liggen.

Kortom, we hadden nog een sportief appeltje te schillen met deze heren van GVAV Rapiditas.

De geschiedenis herhaalt zich

Wit-blauw tegen blauw-wit
Er werd door Omlandia weer eens gekozen voor een compacte opstelling. Verdedigend eerst de tent dichttimmeren, de tegenstander goed opvangen en counterend zien te profiteren van de ruimte voorin als een aanval onderschept zou worden.
Toch kreeg Rapiditas al in de tweede minuut een kans. Het vizier stond gelukkig nog niet scherp en de zaak werd slordig afgewerkt. Na tien minuten doet Omlandia ook iets dergelijks.

Pas vanaf de 23e minuut komt de wedstrijd in levendig vaarwater en zijn er kansen over en weer. Robert Dijkhuizen en keeper Alwin Potgieter voorkomen als eerste een achterstand. Remco Bolhuis stuit even later aan de overkant op de keeper. Rapiditas schiet in het zijnet en vlak hierna hoog over.

Na ruim een half uur zien we een corner voor Omlandia. De bal wordt uitstekend voorgezet, Jeffrey Hoeksema lijkt de bal even te schampen, maar het is een Rapiditas-speler die de bal in eigen doel werkt. Het staat 1-0. Hetzelfde scenario als in de laatste wedstrijd tegen Bedum lijkt zich te ontwikkelen (geen grote kansen, wel corners en 2-0 uit die corners).

En de geschiedenis blijkt ook vandaag zich zowaar te herhalen. Vlak voor tijd weer een corner voor Omlandia. Roy Boer is de nemer en hij zwiept de bal weer eens met een schitterende curve voor het doel. Het resultaat is nog mooier. Geen mens komt er nog bij en de bal draait er dus in één keer in. Omlandia gaat dus met een mooie voorsprong van 2-0 de rust in.
Bal is in 'the air'
Galafeest

In hoeverre er bij beide teams sprake is geweest van een feest de avond ervoor weet ik niet. Omlandia kende in elk geval vijf fuifnummers. Immers, het laatste school- en examenjaar moet tegenwoordig uitgebreid en in stijl gevierd worden. In kostuum en met limousines en tractoren werd er richting 'Stad' gegaan. Desondanks stonden alle feestgangers hun partijtje goed mee te blazen.

Na de rust kwam Omlandia ook al weer goed uit de startblokken. Na twee minuten zien we een goede aanval over de rechtervleugel. Jeffrey krijgt de bal en speelt deze vlot naar Remco. De laatste draait buitenom bij zijn man weg en schiet de bal nagenoeg vrij in de rechterhoek. Het staat 3-0 tegen de kampioen, die een machteloze indruk maakte.
Topscorer Robbert Veldman
Rapiditas krijgt kansen en kansjes, maar het meeste gevaar wordt toch ver van het doel door de alert spelende verdedigers gekeerd. Daarnaast waren ze gewoon slordig in de afwerking, want veel ballen gingen naast en voorlangs. Fraaie aanvallen waren er niet of nauwelijks.

Haast freewheelend gaat Omlandia in de wedstrijd richting het eindsignaal. Kevin Potgieter en Guus Kuipers (2x) zijn zelfs nog dichtbij de 4-0.
Het spel van Omlandia wordt in de slotfase toch wat slordiger en vier minuten voor tijd redt Rapiditas de eer met een tegendoelpunt. 3-1, maar het is te laat voor een ommekeer in de slotminuten. Hun slotoffensiefje volgt vanzelfsprekend nog wel, maar het geloof er in was er niet echt meer.

De uitstekend fluitende scheidsrechter, Rolf Potgieter (ja, leider en 'vader van') had totaal geen problemen in deze sportieve wedstrijd en bekroonde met een ontroerende Zauberflöte van Wolfgang Amadeus Mozart de wedstrijd en zijn wedstrijd. Sommige toeschouwers en spelers pinkten stiekem een traan weg van ontroering.

'Spring es in de air' was het motto na de wedstrijd bij spelers en Omlandia-supporters. Met nog drie wedstrijden te gaan en vier punten voorsprong op concurrent Actief zijn ze kansrijk voor de 2e periode titel.