zaterdag 27 september 2014

Omlandia B1 zet ook Lewenborg B1 opzij


Al jarenlang elkaars rivaal, Omlandia B1 en Lewenborg B1. De laatste verantwoordelijk voor de verrassende uitschakeling in de strijd om promotie in het afgelopen seizoen. Tijd voor revanche dus.

Het is zaterdag 27 september en de zoveelste schitterende herfstdag lacht ons alweer tegemoet. Op het Omlandia-sportcomplex wordt tegen half een afgetrapt. We zien twee grotendeels nieuwe teams natuurlijk door het doorschuiven van een aantal naar een hogere leeftijdsklasse. De vraag was dan ook wie van de twee dit keer met de eer ging strijken.

zaterdag 20 september 2014

Gelijkspel Omlandia B1 in Appingedam

Langzaam worden we weer zichtbaar
Het is de vroege ochtend van zaterdag 20 september en bijzonder mistig. In Appingedam is DVC B1 (Damster Voetbal Combinatie) voor de tweede keer in korte tijd de tegenstander van Omlandia B1. In de beker waren ze in augustus nog duidelijk de betere ploeg en verloor Omlandia met 2-5. Kansloos volgens sommigen. Uw blogger miste destijds grotendeels de wedstrijd.

Minder dan 50m zicht was er op sommige momenten op weg naar Appingedam. De vraag was dus of de doelen vanaf de middenstip wel te zien zouden zijn. Dat bleek allemaal nog net te gaan, zagen we bij aankomst.
Bij aanvang was het nog strak grijs, maar al vrij snel begon een bleek en waterig zonnetje de boel op te ruimen en kwam de zoveelste zonnige dag op rij voor onze regio weer op gang. Het is september en volop zomer. We gaan naar de wedstrijd. Ondertussen staat de techniek mij niet toe om de bovenste internetfoto te verwijderen.

zaterdag 13 september 2014

Omlandia B1 dendert over (de) Noordpool heen

Gedreven en goed spelend Omlandia B1 tegen Noordpool B1
Update 17 september: 71 andere foto's van Omlandia's hoffotografe Ursula Sennema vindt u op: https://picasaweb.google.com/109809511106057842993/OmlandiaB1NoordpoolB1September2014

Korte broeken, veel zon en 20 graden, zagen we vandaag in Ten Boer, waar we weer van een schitterende herfstdag mochten genieten. Niets geen sneeuw en ijs als op de echte pool, maar wel Noordpool B1 uit Uithuizen als tegenstander vandaag in Ten Boer. Vorig jaar speelde laatstgenoemde nog een klasse lager, maar ze proberen het dit seizoen een treetje hoger. Het lijkt een moeilijk seizoen voor hun te gaan worden.

Het betekent toch echt wel scherp, kort en fel dekken, continu attent zijn, goed positie kiezen en een stuk hogere handelingssnelheid voor de meeste teams en natuurlijk is dit even wennen, zo ook voor Noordpool.
Dat bleek ook in de wedstrijd tegen Omlandia B1. Vanaf de eerste seconde was het alarmfase rood voor de tegenstander en zagen we een gretig Omlandia goed gebruik maken van alle geboden ruimte en van het ontbreken van de eerdere genoemde en noodzakelijke punten om een goede prestatie neer te zetten.

zaterdag 6 september 2014

Omlandia B1 bijna genekt in Delfzijl

Sportpark Uitwierde te Delfzijl (klik voor fraaiere vergroting)

Teleurstellende puntendeling tegen NEC Delfzijl B2

Vandaag 6 september zijn we op sportpark Uitwierde in Delfzijl. Het is de eerste competitiedag van het seizoen en stralend weer. NEC Delfzijl B2 is dus in een tijdsbestek van tien dagen al weer de tegenstander.

 'Als ze maar niet wekelijks in de pan gehakt worden' zei een moeder van een NEC-speler voorafgaand aan de wedstrijd over haar zoon zijn team. 
Zo'n afstraffing als vorige week in Ten Boer, Omlandia B1 won in de beker met 11-0, is natuurlijk niet leuk. Ze kan zich troosten met de gedachte, dat haar angst voorlopig even ongegrond is.

Omlandia B1 was vandaag niet bij machte een vuist te maken. De oorzaak? Misschien de warmte en de stekende zon, maar dat gold natuurlijk voor beide partijen en eigenlijk weet ik het niet goed. Hard gewerkt is er toch wel door de jongens.

Je kon bijna al bij voorbaat zien, dat Omlandia B1 qua fysiek en techniek de sterkere zou moeten zijn. De tegenstander weet in de achterhoede niet veel meer te doen dan de bal blind over de zijlijn of naar voren te trappen. Toch werd er dus niet gewonnen. We proberen een en ander nog even te reconstrueren.

Omlandia 1 herrijst als een feniks uit zijn as tegen NEC Delfzijl

Omlandia overlopen en langdurig op achterstand Zaterdag 13 april. Op een mooie lentedag staat in Ten Boer de return tegen NEC Delfzijl op he...