zaterdag 22 maart 2014

Lewenborg berooft Omlandia B1 van laatste sprankje hoop

Alwin Potgieter in vogelvlucht (foto:Bert Merema)
Het is zaterdag 22 maart, een echte lentedag met zon, wolken en een frisse wind, maar gelukkig is het droog. Goed voetbalweer dus, voor zowel speler als toeschouwer.

Hoewel de titelkansen voor Omlandia B1 al klein waren, was er natuurlijk altijd nog een wonder mogelijk in de slotfase van de competitie. Vanzelfsprekend mag je natuurlijk dan geen punten meer laten liggen tegen de resterende tegenstanders en zeker niet tegen je naaste concurrent Lewenborg, die vandaag op de agenda stond in Groningen. (Gastfotograaf Bert Merema uit Ten Post wil ik bedanken voor zijn mooie bijdrage en zijn reactie)

zaterdag 15 maart 2014

Omlandia B1 worstelt zich moeizaam langs HS´88

Omlandia B1- HS '88; Omlandia in de aanval 
Een koude en harde Noordenwind is onze metgezel deze zaterdagochtend 15 maart in Ten Boer. Het veld droog en stoppelig, maar goed bespeelbaar.
HS´88 is de bezoekende club en de tegenstander uit Hoogezand. In de eerste wedstrijd werd er door Omlandia nog gemakkelijk overheen gewalst met 5-1 en inmiddels staan ze een na laatste op de ranglijst.

Of het nu weer zo gemakkelijk zou gaan was natuurlijk eerst even afwachten, maar de Ten Boerster aanhang kon dit na afloop volmondig met het woordje ´nee´ beantwoorden.

donderdag 13 maart 2014

Winter 2013-2014 nummer twee van de warmste winters ooit

Weekend 25-26 januari.  (klik voor vergroting)
Een beeld zoals velen het graag langere tijd hadden willen zien.
De saaiste winter sinds mensenheugenis volgens vele meteorologen. Geen enkele uitschieter naar boven of naar beneden. Van een voorspelde horrorwinter was al helemaal geen sprake (wel in Noord-Amerika).

Slechts twee dagen met sneeuw, geen schaatsijs en zo kunnen we nog even doorgaan. In Eelde 5,1º, bij ons in Ten Boer 5,6 º gemiddeld. Dat is 3º boven de gemiddelde wintertemperatuur van 2,6º. Alleen 2007 was met 6,1º nog een stuk warmer sinds 1907, het jaar van de eerste metingen in Eelde.

Winterweer in de laatste week van januari was slechts voor onze provincie Groningen weggelegd en een klein stukje van Friesland en Drenthe. De sneeuw was na een kleine tien dagen weer gesmolten.

zaterdag 8 maart 2014

Verhit duel in Bedum eindigt in winst voor Omlandia B1



Omlandia in de aanval tegen Bedum
Het was weer een feest der herkenning deze fantastische lentedag, zaterdag 8 maart.  De voetbalomstandigheden waren super. Zonnig en bijna wolkenloos weer en bijna 15º graden op de thermometer. Te warm haast zo vlak na de winter en dus even wennen dus voor de meesten.

Bedum B1- Omlandia B1 stond op de agenda. Bedum zou belust moeten zijn op revanche na de 5-3 nederlaag in Ten Boer en zou bovendien bij winst op gelijke hoogte met Omlandia op de ranglijst kunnen komen. 

Wat zou ons worden voorgeschoteld door de heren?

Effectiever Omlandia 1 trekt weer winst tegen Middelstum over de streep

Omlandia's wit-blauw tegen Middelstums blauw-wit Zaterdag 23 maart. Een frisse dag met wat regen- en hagelbuien en een stevige wind zorg...