donderdag 30 augustus 2012

Egel-pegel

't Was een lange, warme augustusavond na weer een zinderende zomerdag. Daarom nog even de tuin in om een frisse neus te halen. Opeens zie ik in de vroege duisternis iets op het gras. 

"Pssst, kom eens gauw", roep ik naar binnen. Ondertussen loop ik langzaam het al licht vochtige gras op. De kinderen komen ook naar buiten. Bewegingsloos blijft het "iets" op het gras zitten. Langzaam kom ik dichterbij en trap het plotsklaps met een geweldige trap de bosjes in.
 "Papaaaaaaa"....

zondag 26 augustus 2012

Besluiteloosheid

Lees dit niet als u niet geïnteresseerd bent in politiek. Laat staan de kijk op de politiek van uw blogger. Desondanks toch een blik van mijn kant op de huidige gang van zaken in Den Haag en omgeving.

Een bedrijf stort vroeg of laat in de afgrond als er geen leiding is, als er telkens door management bepaalde regels worden genegeerd, als er geen strategie is, als problemen maar blijven doorsudderen, als er geen keuzes worden gemaakt en als de mens vergeten wordt. 

De werknemer laat het daardoor vaak ook op zijn beloop, wordt passief en gaat soms ook meedoen met foute dingen en de hele organisatie dendert naar de zeebodem. Het enorme aantal faillissementen is vaak deels aan dit soort zaken te wijten. Dat is ook mijn beeld van de huidige politiek en die van de afgelopen jaren.

maandag 20 augustus 2012

Maaskant noch wal raken



Totale onzin, slaat als een tang op een varken is de betekenis van "kant noch wal raken". En plein public je spelers bekritiseren, ik heb weinig respect voor dergelijke coaches. Jaap Kiers (DvhN) vond ontslag in de tweede wedstrijd en juist in de rust tegen Willem II gepast. Onze vriend Mart Smeets had er op "Nu" ook geen al te positief oordeel over. Ik wil het ook nog eens uit een andere invalshoek bekijken.

zondag 19 augustus 2012

35,1º C in tropisch Ten Boer

Topdrukte in zwembad Ten Boer
Even was er twijfel over de juistheid van de meting, maar ook weerstation Nieuw-Beerta heeft een ruime 35-er, t.w. 35,4º,gemeten. Dat betekent, dat de oostzijde van Nederland vandaag de warmste temperaturen heeft geregistreerd. Vlak voor twaalven werd in Ten Boer de 30º al overschreden om vervolgens in straf tempo door te stijgen naar het hoogtepunt van de dag namelijk 35,1 om 15.40 uur.

donderdag 16 augustus 2012

Juli 2012 ook nat, koel en wisselvallig


Bijna dagelijkse kost in juli
Evenals juni is ook juli wisselvallig en te nat verlopen. De helft van de maand werd hartje zomer in beslag genomen met koel, winderig en nat weer. Qua gemiddelde temperatuur kwamen we toch nog op het gemiddelde uit door een redelijk warme eerste en vierde week van deze maand. Verder was het een smakeloze hap voor de meesten.

woensdag 15 augustus 2012

Terug




Vlieg er eens uit
Terug van vakantie dus. Een tijdelijk uitstapje naar Frankrijk betekende even wat rust aan het schrijffront.

Intussen gaat in Nederland alles gewoon op de oude voet door. De honden (zie ook mijn recente "Hij doet niks") doen er zelfs nog een schepje bij op bleek na het doorbladeren van een aantal dagbladen van de afgelopen dagen.

Omlandia 1 herrijst als een feniks uit zijn as tegen NEC Delfzijl

Omlandia overlopen en langdurig op achterstand Zaterdag 13 april. Op een mooie lentedag staat in Ten Boer de return tegen NEC Delfzijl op he...