dinsdag 26 juni 2012

Bandenspanning

Het bekende rode doosje
Na mijn eerste ervaring met "bandenlappen" (zie "Bobbel") duurde het vele jaren voordat ik het weer aandurfde het nog eens te proberen. Natuurlijk heb ik al die jaren gefietst, natuurlijk had ik wel eens een lekke band, maar altijd was er wel een andere handigerd, meestal vader en af en toe een vriend of kennis, die ik wist over te halen om het klusje te klaren. Dan...

zondag 24 juni 2012

Wim van der Heide - fenomeen


"Ik speelde op het middenveld met Piet Franssen en Wim van der Heide. Wim was ook een fenomeen. " aldus oud-speler van FC Groningen Hugo Hovenkamp in een oud-FCG-journaal. "Hij had zeker hoger kunnen voetballen." 


"Hij" is dus onze dorpsbewoner Wim van der Heide.


Johan Derksen (VI):  "Als modale speler keek ik tijdens wedstrijden en trainingen mijn ogen uit zodra Dick Schneider, Wim van der Heide, Dick Nanninga, Piet van den Berg of Willy Brokamp aan de bal waren." 
 Derksen haalde het eerste elftal van Go Ahead niet en tekende in juni 1968 een eenjarig contract bij Cambuur in de Eerste divisie. Zijn leermeester bij die club was Wim van der Heide (geb. 1942).

vrijdag 22 juni 2012

Luchtkastelen - Huizenprijzen moeten verder zakken

De gemiddelde bouwkosten van een woning zijn € 142.000 (excl.grond) zoals blijkt uit CBS-cijfers. Waarom zou je dan zo gek zijn om naast deze kosten, bijkomende grondkosten, aanleg badkamer, keuken en tuin veel meer voor een bestaande woning te betalen?

vrijdag 15 juni 2012

Sportrecreade 2012 begint in juli met triatlon en mini-marathon




Nog niet bij iedereen bekend, maar al op zaterdag 7 juli begint de Sportrecreade 2012 met de triatlon. De maandag er op (9 juli) staat ook de mini-marathon al op agenda.
Ruim 40 jaar inmiddels is de Sportrecreade een sportieve traditie in Ten Boer.

zaterdag 9 juni 2012

Omlandia C1 - seizoen 2011-2012 in cijfers

Nabeschouwing afgelopen seizoen

Ricardo aan de basis van de hoogste uitslag tegen Gorecht, 12-1 (klik voor vergroting)
Ondertussen gaat de competitie nog gewoon verder en zou kampioen Omlandia C1 nog altijd de laatste wedstrijd van het seizoen tegen De Held C3 moeten spelen. Ook deze week stonden er nog twee wedstrijden op de agenda, maar nog niet voor C1. Kennelijk kunnen we wachten tot Sint-Juttemis en daarom alvast wat overzichten en bijzondere feiten van het afgelopen seizoen.

zondag 3 juni 2012

Ten Boer -De lente van 2012

Lente in Ten Boersterbos
De lente van 2012 is, ondanks een ogenschijnlijk koude aprilmaand, toch als twaalfde op de ranglijst (1907-2012) geëindigd als we kijken naar de gemiddelde temperatuur met 9,8º tegen 8,6º normaal . Dit danken we voornamelijk aan de relatief warme maart en de enorme zomerse eindsprint van mei.

Effectiever Omlandia 1 trekt weer winst tegen Middelstum over de streep

Omlandia's wit-blauw tegen Middelstums blauw-wit Zaterdag 23 maart. Een frisse dag met wat regen- en hagelbuien en een stevige wind zorg...