maandag 28 mei 2012

Even naar Zevenaar - update

Omlandia C1 Pinkstertoernooi

Vlak na aankomst. Op de foto Kevin, Robert, Jeffrey  Hoeksema,  Nick,  Ricardo en Jinne  (rug)
Geen leven na Zevenaar zou ook de titel kunnen zijn. Een aanslag op je fysieke en mentale gestel is het wel zo'n weekendje weg met de jeugd. De zorgvuldig opgebouwde conditie lijkt in één dag te worden gereduceerd tot nul, maar uw blogger en gelukkig ook onze jeugd en begeleiding hebben zich er kranig doorheen weten te slaan. Een impressie.

zaterdag 19 mei 2012

Kampioen Omlandia C1 geveld door Oranje Nassau C1

Oranje Nassau: "Wij willen winnen"
De voortekenen waren al slecht deze zaterdag 19 mei. Uw blogger kiest tot twee keer toe de verkeerde afslag op weg naar het Oranje Nassau-complex in Groningen. Hij vergeet foto's te nemen. Een stekende zon, die een hinderlijke glans over het te korte kunstgrasveld legt. Een tegenstander in oranje tenue, die vooraf oranje mandarijnen of oranje jus d'orange nuttigt. Een tegenstander met zeven dames in het team, die van te voren ook nog eens hardop brullen, dat ze willen winnen, terwijl Omlandia vooraf wat lamlendig tegen een lichtmast leunt of maar wat doet.

zaterdag 12 mei 2012

Negentiende winst voor Omlandia C1 tegen FC Assen C2

Nog drie wedstrijden op het lenteprogramma van Omlandia C1. Zaterdag 12 mei mocht FC Assen C2G het  in de eerste van deze drie nogmaals proberen tegen de kampioen. In de herfst van vorig jaar werd het destijds 1-5 in Assen voor Omlandia. FC Assen beschikt over een redelijk technisch team, maar het ontbeert met name in aanvallend opzet aan sterke spelers.






 (eerst nog een voetbaltip -zie rechts-,
de foto's zijn van onze nieuwe medewerkster Angela)

donderdag 10 mei 2012

Tweede plaats Schaakclub Ten Boer na winst tegen Unitas.

 In de 9e en laatste ronde afgelopen woensdag 9 mei was het vooraf de vraag of de "Trots van Ten Boer" nog in staat was om de tweede plaats te bereiken. Concurrent Haren 2 zou dan een steekje moeten laten vallen. Dat deed deze dan ook met een gelijkspel tegen Middelstum. Ten Boer moest toen nog even winnen van Unitas 5.

zondag 6 mei 2012

April 2012 kil en vochtig




Bladontplooiing komt laat op gang deze lente.
Wittewierum, April 2012
Extreem nat was April 2012 in Ten Boer niet met 56 mm regen. De regen viel echter wel op 20 dagen in deze maand. Hiernaast stond er in het algemeen veel wind en waren de temperaturen niet al te hoog. Gezamenlijk maakten al deze componenten dat de afgelopen maand gevoelsmatig een koude, kille en vochtige maand is geworden.

Effectiever Omlandia 1 trekt weer winst tegen Middelstum over de streep

Omlandia's wit-blauw tegen Middelstums blauw-wit Zaterdag 23 maart. Een frisse dag met wat regen- en hagelbuien en een stevige wind zorg...