vrijdag 24 februari 2012

Blogs in regio Ten Boer

Natuurlijk is het leuk als iedereen eens kennis kan maken met blogs of websites in onze nabije omgeving. Een mooie taak voor mij om ze op te sporen en de pareltjes er onder met u te delen.

http://www.natuuringoldenraand.nl/apps/blog

zaterdag 18 februari 2012

En dan is er weer voetbal. Oefenvoetbal.

De velden beginnen te ontdooien, maar nog niet zodanig dat er op kan worden gevoetbald. Natuurlijk wel op kunstgrasvelden en dus besloot de leiding van Omlandia C1 een oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Helpman C1 in te lasten. Ook tegen deze club verwachtte uw blogger geen grote problemen, maar....
Gandhi's Zoutmars (1930)

vrijdag 17 februari 2012

Terugblik op de koudegolf

Ruim 14 dagen duurde de koude van 2012. Een vervolg lijkt er niet in te zitten. De laatste sneeuwrestanten zullen morgen waarschijnlijk het loodje leggen, zodat alleen het smeltende ijs en bij het IJsselmeer het kruiende ijs ons nog enige tijd aan dit relatief korte winterintermezzo zal herinneren.

zaterdag 11 februari 2012

Koning Winter neemt voorlopig afscheid

Afgelopen nacht nog -11,1º in Ten Boer. Weer steken de IJsselmeerpolders ons de loef af met temperaturen tussen de minus 15-18 graden. Eigenlijk al een teken aan de wand, dat de winter zich niet goed in de grond wist te nagelen, want in het algemeen worden gedurende een koudegolf gemiddeld gezien de laagste temperaturen in Noord-Nederland gehaald.

donderdag 9 februari 2012

Schaakclub Ten Boer zet ook Middelstum opzij

Lonkt er iets moois in de verte?
Vijf ronden en vijf keer gewonnen. De Schaakclub Ten Boer heeft in geen jaren zo´n goed competitieseizoen mee mogen maken. Dinsdag 6 februari was Middelstum het slachtoffer van de Ten Boerster dadendrang.

woensdag 8 februari 2012

Vriesland

De "Tocht der tochten" van de baan geveegd?
Records in Ten Boer. Minus 7,2 was de gemiddelde temperatuur in Ten Boer deze eerste acht dagen van Februari. Allen ijsdagen en zelden heeft een koudegolf een lager gemiddelde opgeleverd. Vanaf de start zondagavond 29 januari leverde ze tot nu toe een score van 67,5 Hellmann-koudegetalpunten op.

Effectiever Omlandia 1 trekt weer winst tegen Middelstum over de streep

Omlandia's wit-blauw tegen Middelstums blauw-wit Zaterdag 23 maart. Een frisse dag met wat regen- en hagelbuien en een stevige wind zorg...